Got to News overview News

Personal Health Train gaat versnellen 

News News

Partijen uit de zorg en wetenschap slaan de handen ineen om het principe van de Personal Health Train (PHT) sneller op grote schaal in te kunnen zetten. Dit om belangrijke ontwikkelingen in de zorg sneller te kunnen realiseren. 

De PHT methode brengt veel belangrijke ontwikkelingen in de zorg dichterbij en op grotere schaal mogelijk.  Denk aan het gebruik van gegevens over resultaten van behandeling om de effectiviteit van zorginnovaties te meten of om een betere keuze te maken voor zorg op maat.  

Het initiatief voor het Personal Health Train programma is genomen door Health-RI, IKNL, Maastro Clinic, Zorgverzekeraar CZ en Zorginstituut Nederland. Met behulp van communities willen zij de ontwikkeling van de PHT versnellen. De communities formuleren antwoorden op technische vragen, maken afspraken over het samen werken met gefedereerde data en bedenken bekostigingsmodellen.  Alle ontwikkelingen rond de Personal Health Train in de Nederlandse gezondheidszorg worden in kaart gebracht en binnen het PHT-netwerk gedeeld. 

Join the PHT

Share this page…