Got to News overview News

Personal Health Train genomineerd voor de Computable Award 2020. 

News News

De PHT behoort tot de laatste 5 kandidaten in de categorie Zorgproject. Samen met toonaangevende partners in de zorg bouwen we aan een privacyvriendelijk en duurzaam informatiestelsel voor het opslaan, uitwisselen en analyseren van gezondheidsgegevens.

De PHT kan actuele datacombinaties maken die op dit moment niet mogelijk zijn of die veel tijd in beslag nemen. Omdat de data bij de bron blijft, maakt de PHT het mogelijk om informatie van diverse partijen te gebruiken voor onderzoek en analyse. De partijen hoeven hun data daarvoor immers niet met derden te delen, maar sturen enkel de antwoorden die volgen uit de analyse terug ‘in de trein’ naar de onderzoekers. Bijvoorbeeld, door bij de bron te analyseren kan men actueel binnen en tussen ziekenhuizen van en met elkaar leren. Dit geeft de mogelijkheid om direct aan kwaliteitsverhoging in de zorg werken.

De PHT is al met succes op kleine schaal en op verschillende plaatsen in de zorg toegepast. En we willen maar wat graag uitbreiden. Door te stemmen krijgt de PHT de gewenste aandacht om binnen het zorgveld te landen. Jij wilt toch ook dat jouw medische data veilig zijn, nu en in de toekomst? Stem dan hier (onderstaande link) en help ons aan dé ICT-prijs van het jaar om door te groeien! De uitslag volgt op 24 november.

Het belangrijkste uitgangspunt van de PHT is dat de data niet naar de analyse gebracht wordt, maar dat de analyse aan de databron wordt aangeboden. De PHT is als het ware een trein die langs verschillende stations (databronnen) rijdt, daar (zelflerende) algoritmes uitvoert en de conclusies uit de analyses meeneemt.

Stem op de PHT

Share this page…